soma-logo-white-300px.png

“Handtruckar blev till sparkcyklar, pallkragarna till gömställen och metallbitar till magiska uppfinningar”

/Malin Johansson, MA in SOMA.

fabriken-small.jpg
 

 Vi är SOMA Furniture

 

Vi skapar park- och stadsmöbler för människor. Våra produkter är tillverkade i svenskt stål och trä format av svenska designers, hantverkare och maskiner. Alla våra sittgrupper kan beställas med plats för rullstol, rollator och elrullstol.

SOMA gick från idé till verklighet våren 2016. Vad saknas på marknaden idag? Kvalitétsmöbler till rätt pris med snygg och genomtänkt design, till den offentliga sektorn. 

Hans Johansson, VD på företaget Alfing i Älmhult ville anta en ny utmaning. Att han idag driver ett Legoföretag i metallindustrin med drygt 80 anställda, som utöver legotillverkning har två egna produkter nämligen Alfing Komfortstolar och Terri skogsmaskiner räckte inte. Han vill producera och sälja mer egna produkter, utan mellanhänder, direkt från fabriken i hjärtat av Småland.

Hans genuina entreprenörskap tog fart den 5 november 1993 när han och hustrun Kerstin köpte Alfing. Efter en något trögstartad början fick företaget vind i seglet efter att ha börjat investera kraftigt i maskiner, lokaler och personal. Alfing har idag 11500 m2 verkstad och kontor med drygt 80 anställda och växer fortfarande. När affärsidén SOMA började gro var namnet ett enkelt beslut. Två döttrar var inspirationen till företagets framtid, Sofie och Malin.

”Jag och min syster var 2 respektive 4 år när företaget även blev en del av våra liv. Tiden med pappa innebar tid på företaget, något vi älskade. Handtruckar blev till sparkcyklar, pallkragarna till gömställen och metallbitar till magiska uppfinningar. En och annan gång fick vi packa påsar med skruvar för en slant, och ha låtsasrast för att få hämta varm choklad ur automaten. Kanske inte helt oväntat att vi båda började våra sommarjobb inom företagets fyra väggar. Uppfostrade med en mentalitet att inget i livet är gratis, där gick inte bara namnet i arv utan även pappas enorma arbetsmoral.”

Idag, 23 år senare har vi börjat producera möbler i genomtänkt, genuin design. Vårt mål är att ge våra kunder kvalitetsprodukter till ett bra pris med en unik design. Vi har produkterna i blodet. Vår historia och vårt ursprung är kärnan i företaget, vilket vi är väldigt stolta över.